Skip to main content

Drömmer du om obegränsade äventyr? På Camp4Sweden gör vi dessa drömmar till verklighet. Vi erbjuder en unik uppgradering av din van – ett lyftbart tak komplett med en rymlig sovplats.

Denna innovativa lösning är perfekt för alla som värdesätter frihet, komfort och äventyr. Den extra utrymmet som ett lyftbart tak ger öppnar upp för nya möjligheter. Inte bara ger det mer huvudutrymme och en luftigare känsla inne i vanen, men det möjliggör också spontana övernattningar och längre äventyr utan att behöva oroa sig för boende.

Våra lyftbart tak är konstruerade med hållbarhet i åtanke, användandes material av högsta kvalitet för att stå emot de tuffaste äventyren. Väderbeständiga material säkerställer att du håller dig torr och bekväm, oavsett vädret. Vi designar och anpassar installationen för att passa din vans specifika modell och dina personliga önskemål.

Upptäck alla fördelar med lyftbart tak

Ett lyftbart tak med sovplats erbjuder en unik kombination av praktisk användbarhet och komfort.

Tät och säker

Våra lyftbart tak är designade för specifika skåpbilsmodeller, vilket gör dem säkra och 100% täta. De har ett dubbelsystem som förhindrar att taket öppnas under körning.

Tyst och aerodynamisk

Tyst och aerodynamisk takkonstruktion gör att när den är korrekt installerad påverkar taket inte körkomforten. Den genererar inte överdrivet buller och påverkar inte nämnvärt fordonets aerodynamik.

Ökar höjden marginellt

Våra lyftbart tak ökar, beroende på bilmodell, dess höjd med endast cirka 12 cm. Detta gör att man enkelt kan köra in på de flesta parkeringar.

Attraktiv utseende och finish

Våra lyftbart tak utmärker sig med ett utmärkt utförande. Tack vare anpassningen till karossens form och möjligheten att lacka om taket, bildar det en visuellt integrerad helhet med bilen.

Unik användarkomfort

Tack vare gasfjädrarna öppnas Camp-Roof tak enkelt, utan att använda kraft. Taket kan lätt öppnas och stängas av en person. Detta möjliggör snabb förberedelse av sovplatsen.

Många alternativ att välja mellan

Sovtak från Camp-Roof finns i olika versioner: standard, front open och sky open. I taket kan även extra takbelysning och USB-uttag installeras.
Din vision, vår expertis

Varför välja ett lyftbart tak med sovplats?

1

Rymlig Sovplats

Vår design av den uppfällbara delen inkluderar en rymlig sovplats som enkelt kan fällas upp när det är dags att sova och lika enkelt stuvas undan på dagen. Detta innebär att du kan njuta av en god natts sömn var du än befinner dig, med gott om plats och komfort.

2

Flexibilitet och Frihet

Den extra utrymmet som ett lyftbart tak ger öppnar upp för nya möjligheter. Inte bara ger det mer huvudutrymme och en luftigare känsla inne i vanen, men det möjliggör också spontana övernattningar och längre äventyr utan att behöva oroa sig för boende.

3

Högkvalitativ Konstruktion

Våra lyftbara tak och sovplatser är konstruerade med hållbarhet i åtanke, användandes material av högsta kvalitet för att stå emot de tuffaste äventyren. Vattentäta och väderbeständiga material säkerställer att du håller dig torr och bekväm, oavsett vädret.

4

Enkel Användning

Vi förstår att äventyr inte ska behöva vänta. Våra lyftbara tak är designade för att vara användarvänliga, så att du snabbt och enkelt kan ställa i ordning din sovplats.

  Upptäck världen med komfort och stil

  I vilka bilar installerar vi lyftbart tak?

  Som ett av få företag i Sverige installerar vi lyftbara tak på de flesta tillgängliga van-modellerna på marknaden. För de nedan nämnda modellerna installerar vi tak från varumärket Camp-Roof, som är avsedda för just dem.


  Alla lyftbara tak som monteras av oss är utrustade med tysk ABE-homologering och TÜV-certifikat, vilket säkerställer högsta standarder av kvalitet och säkerhet. Dessutom erbjuder vi garanti på alla våra installationer, vilket ger dig extra trygghet och förtroende för att ditt nya lyftbara tak är av bästa möjliga kvalitet.

  Volkswagen
  • Volkswagen T4 kort/lång Multivan/Caravelle/Transporter
  • Volkswagen T5 kort/lång Multivan/Caravelle/Transporter
  • Volkswagen T6, T6.1 kort/lång Multivan/Caravelle/Transporter
  • Volkswagen Crafter
  Opel
  • Opel Vivaro från 2014 kort
  • Opel Vivaro från 2014 kort/lång
  • Opel Zafira Life från 2019
  Renault
  • Renault Trafic från 2001 kort
  • Renault Trafic från 2014 kort/lång
  Peugeot
  • Peugeot Expert M3 från 2016
  • Peugeot Traveller från 2019
  Mercedes-Benz
  • Mercedes Vito W447 lång
  • Mercedes Viano W639 lång
  • Mercedes Sprinter (till 2016)
  Citroën
  • Citroën Jumpy från 2016
  • Citroën Spacetourer 2016-2017
  Fiat
  • Fiat Scudo M (enligt generation från 2021)
  Toyota
  • Toyota Proace från 2016

  Vanliga Frågor

  1. Kan jag välja färg på taket?

  Ja, det finns möjlighet att beställa taket målat i en valfri färg. Standardmässigt kommer taket i vitt och du kan själv välja att måla om det efter installation.

  2. Kommer taket inte att öppnas under körning?

  Tack vare ett dubbelt säkerhetssystem, där det ena är spännband och det andra är spännen som ytterligare drar åt och låser fast taket, öppnas det inte under körning.

  3. Ändras fordonets användningsområde efter att taket har monterats?

  Det enda undantaget är om taket monteras på en bil som har en skiljevägg. På grund av taket är det nödvändigt att ta bort skiljeväggen, vilket kräver att bilen omregistreras. Som kund hos oss får du alltid ett verkstadsintyg, faktura och garanti på det utförda arbetet. Detta är av stor vikt för att säkerställa att värdet på din bil korrekt beräknas vid eventuella framtida händelser, såsom en kollision. Värdet på din bil kommer att bestämmas med hänsyn till värdet på vår faktura, vilket garanterar att din investering är skyddad och värdet på din bil är korrekt uppskattat.

  4. Hur påverkar monteringen av taket skiljeväggen, takbelysningen och luftkonditioneringen?

  Skiljeväggen – måste demonteras, vilket innebär att bilens användningsområde ändras.
  Takbelysningen – lamporna måste flyttas till sidorna för att behålla sin funktionalitet.
  Luftkonditioneringen – en liten springa kvarstår i taket genom vilken luft kommer ut, vilket bevarar funktionen.

  5. Kan jag köra in i ett underjordiskt parkeringsgarage med taket på?

  Det bör inte vara något problem. Taket är endast cirka 10-12 cm högt och höjer bilen relativt lite.

  6. Under vilka väderförhållanden bör jag inte öppna taket?

  Även om materialet taket är gjort av är vattentätt, rekommenderar vi inte att du öppnar taket under kraftiga regn, skyfall eller mycket blåsiga dagar.

  7. Kan jag sova under taket året runt? Blir det inte kallt?

  Under sovtaket råder samma förhållanden som i ett vanligt tält. Särskilt på vintern rekommenderar vi installation av specialtermomattor som förhindrar att värmen läcker ut snabbt och kylan tränger in.

  8. Påverkar taket bilens aerodynamik?

  Taket är anpassat till bilens kaross, vilket gör att det sitter perfekt och är strömlinjeformat. Det är aerodynamiskt och påverkar inte bilens aerodynamik negativt.

  9. Läcker taket?

  Både taket och installationsmetoden är utformade för att vara läcktäta. Monteringsstrukturen är utformad så att vatten inte kan tränga in i bilen. Vårt enda råd är att inte öppna taket under kraftigt regn på grund av materialet. Det är stänktåligt och utan impregnering finns det en risk att det absorberar vatten.

  10. Kan jag montera något på taket, till exempel en takräcke?

  I princip bör ingenting skruvas fast i taket eftersom det då förlorar tillverkarens garanti. Om du ändå vill ha en takräcke, är det enda godkända alternativet Airline-skenor. Med dem kan du montera en takräcke för transport. Takräcket måste dock tas bort för att öppna taket så att det inte belastar gasfjädrarna som öppnar sovtaket.

  Det är också möjligt att montera solpaneler på taket. Viktigt att notera är att de måste vara limmade.

  11. Hur lång tid tar installationen av ett lyftbart tak?

  Installationen av vårt lyftbara tak tar normalt sett 3 till 5 arbetsdagar.